Time4Talent

Wat houdt Time4talent in?

Time4Talent is hulpverleningstraject voor jongeren (14-23 jaar) die dreigen vast te lopen, somber te worden of gedragsproblemen te ontwikkelen. 

Het traject bestaat uit drie samenhangende onderdelen:

Met de jongere wordt een plan opgesteld met doelen waarin zijn/haar talenten centraal staan. Tijdens de hulpverlening wordt er stapsgewijs naar het einddoel gewerkt. De hulpverlening is maatwerk: We kijken naar iedere jongere individueel: Wat heeft deze jongere nodig om te kunnen leren en groeien? Wat wil hij/zij bereiken en waar liggen (mogelijk onbenutte) talenten en kwaliteiten?  

Tijdens het traject is er veel aandacht voor een stabiele basis: goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, steun vanuit familie en vrienden en een passende opleiding/werk en vrije tijdsbesteding. Een goede basis is als een voedingsbodem: Een voorwaarde om succesvol te kunnen ontwikkelen. Wij geloven in de potentie van jongeren: Als de basis goed is bieden wij passende hulp om vaardigheden eigen te maken, kennis en inzicht te verwerven en positieve ervaringen op te doen. Tijdens het traject bieden wij verschillende vormen van leren: cognitief, sociaal emotioneel, fysiek en ervarings-leren. Zo kunnen jongeren hun zelfvertrouwen en motivatie vergroten, op een goede manier voor zichzelf op komen en steun genereren uit hun netwerk/familie. 

Time4Talent is mede mogelijk gemaakt door het Alkmaars preventie akkoord.

Doe jij ook mee?

Wil jij het roer weer in eigen handen nemen? Wil jij je mentaal en fysiek weer lekker in je vel voelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan samen met je aan de slag.

Heb je nog vragen?

Of wil je je graag opgeven? Neem vrijblijvend contact met ons op op voor een afspraak.

Scroll naar top